Sauces for morels
Was Topanicz man sol machen an die Maurochen
Semantic annotation of the recipe "Sauces for morels" (b4.91)
edition
Julia Eibinger
Helmut W. Klug
transcription
Astrid Böhm
digital processing
Christian Steiner
Helmut W. Klug
FWF I 3614
ZIM-ACDH, University of Graz
ZIM-ACDH, University of Graz
GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System
Creative
Commons BY 4.0
Creative
Commons BY-NC-SA 4.0
Graz
o:corema.b4.91
CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation
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Deutschland
Berlin
Staatsbibliothek zu Berlin – Preußischer Kulturbesitz
–
Handschriftenabteilung
Ms. germ. qu. 1187
B4
B4
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TEI source of corresponding manuscript
context of corresponding manuscript/collection
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References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA
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recipe
Mitte 15.
Jh.
mid 15th c.
Entstehungsort
unbekannt
place of origin
unknown
Bavarian
Was Topanicz man sol machen an die Maurochen NIm Zmettan
vnd
sewd den wol
vnd
seich den durch ein tuch oder durch ein ein sib
So
tue putteren vnd Saffran daran
Vnd .
pestreaw das mit gerosten semmeln
Item
von arbaissen macht man auch ein Topaenicz du solt aber darczu tuen Saffran vnd kuemebel