Ingredients:
- negelein (clove)
- Ingwer (ginger)
- piernn (pear)
- gel (saffron)
- puluer (spice)
- zuker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- haffen (pot)
- tuennst (steam)
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: pureeType: sweetAin muess Von piernn NYm ein trukchen haffen vnd tue piernn darein die stingel vnd die pluemben tue dauon der haffen sol nicht smalczig sein Vnd leg die piernn darIn vnd verspeil den haffen wol das sew nicht heraus vallent Du solt haben ein haffen mit wasser der sied vnd stuercz die piernn oben auff den haffen mit dem wasser das do sewd so praten die piernn In dem tuennst Wann sy waich sein so . tue sy herab . lazz kalt werden vnd stozz chlain vnd slachs durch ein tuech vnd solt haben ein vncz das es prawnn werd . du macht das muess prawnn geben wildu es gel haben So tue Saffran daran . Das machtu geben haiss . oder chalt vnd . wenn du an richtest so strew puluer . darauf du magst von Ingwer vnd zuker vnd negelein darczu das tue auch daran