Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: pureeType: sweetAin prawnn gemueess NYm ain phuntt weinper vnd ain phunnt veigen vnd zwaynczigk Regelspieren die schell schon vnd sneid sy das man sy prawnn mueg Im smalcz oder In oell vnd mach sy trukchen mit einem mell vnd tuee es In ein phann mit haissen smalcz Oder mit oll Wenn sy nu prawnn sein so zeuch sy heraus . vnd lazz die kalt werden Wann es nue kalt wirt so trukch es zusam So . geet das oll daraus vnd hakch es chlain vnd . veygen sol er damit hakchen das sy chlain werden die veigen sullen wol geswellt sein vnd die weinper . swaicz schon vnd reib sy durch einander vnd reib es vnd nym denn ein guetten welhischen wein oder Rumanyr Oder Raynfall Oder Maluasya vnd tue guett gewurcz daran Nu nym honig vnd tue das . In ein schon chessel das honig sol haiss . sein So sol er das . dar In tuen vnd ruer das woll das . er dikch werd tue es denn auff ein char oder . [84v] was du hast wenn du an wild richten So sneid . Tattel kernn wuerfflaet muegst du der Tattel kernn nicht gehaben So tue ganczew negelein an das gemuess sneid die Tattelkernn nach der leng vnd pestekch es damit