Ingredients:
- gersten (barley)
- weiss (egg white)
- arbais (garden pea)
- gruppen (groat)
- sweinein fleisch (pork)
- sweinein pruee (pork stock)
- salcz (table salt)
Tools:
- schussel (bowl)
- Kaltguess (lye)
- phannn (pan)
- haffen (pot)
- holczein loffel (wooden spoon)
Categories:
Main ingredient: legumesPreparation: pureeType: foreignVon ainem pehaymischen arbais muess NIm guett Arbais vnd erklaub . die schon vnd mach sy schon mit einer Kaltguess nym die arbais vnd sewd sie schon trukchen wenn sy gesotten sein sweinein fleisch . vnd muest haben guet gruppen Ob du der nicht hast So nym ein schone gersten die sol trukchen sein Nuen nym ein holczein loffel vnd zeuch die arbais In den haffen das . sy weiss werden mach sy duenn mit der sweinein pruee vnd salcz sy nicht vnczt du sy wild an richten Nym das Sweinein fleisch vnd sneid es nach der leng vnd preawn es schon In einer phannn Wenn du an wild richten So nym die gerstein die sol nicht gesalczen sein vnd richt sy trukchen an auff die schussel nue nym das . sweinein fleyzzch vnd leg es oben auff die . gersten Nuen sullen die arbais auch warmm sein die richt an auff ein schussel die sullen nicht dikch sein also gib es mit einander hin fur ein essen