Ingredients:
- Ayeren (chicken egg)
- weyss (egg white)
- mell (flour)
- muess (puree)
- Saffran (saffron)
- salcz (table salt)
- zukcher (unrefined cane sugar)
- semel mell (wheat flour)
- tutter (yolk)
Tools:
- schussel (bowl)
- tuech (cheesecloth)
- tegell (container)
- reachel (pipe)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: pureeType: sweetAin gemuess von Ayeren NYm zway vnd dreyssigk ayr sewd Sy hertt das weyss nym dauon das hakch chlain vnd stozz den Rain vnd ein vein semel mell Nym darczu das solt du durch ein tuech slachen vnd zukcher vnd ein wenig salcz tuee daran die tutter soltu pesunder stossen vnd nym auch ain wenig mell darczu vnd . Saffran tuee daran vnd zuker vnd solt es . durch ein tuech faeeen Vnd zu yedem muess . mustue ein tegell haben der sol yegleicher drew locher haben Das weyss soltu pesunder In ein tegel tuen vnd die tutter pesunder . In ain tegel Nu mustu ein reachel haben zu yegleichen tegel Das man es damit durch reyzz vnd das soltu truekchen das die wuermel als lankch werden als praitt die schussel ist vnd zeuch ain von dir vnd den andern zu . [81v] dir vnd mit dem hor auf Nwnn nym die weissen tegel vnd czeuch chrewcz weis hin vber nach der leng vnd deen Im das gelb . das streich hin vber vnd nymb aber das weyzz vnd nach dem weyssen das gelb die weill du ichts habst