Ingredients:
- Mandel (almond)
- weinper (grape)
- Saffran (saffron)
- pruee (stock)
- zukcher (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- semelnn (white bread)
- wein (wine)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- scheyben (container)
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: analogueType: show dishNIm zway phuntt Mandel vnd stozz In chlain reib in mit zukcher ab vnd tue ein wenig wasser daran so peleibt er weyzz vnd darffs nicht sieden lassen vnd sol zu massen dikch sein so machtu die ayr Dauon machen vnd nym des mandels ein tail vnd mach In Rott mit Saffran das er sey als ein tutter vnd mach aus dem rotten als uil tuetter als uil du Ir haben wild als grozz als die tuttern Vnd [80r] nym ein klain weyzz tuech das soltue legen In die hant nym ein weyzz tuch vnd mach ein lueg do leg das tutterlein ein vnd das . weyss darvber Das es sey gestalt als ein aye Der mach als vil als auff ein essen vnd ein 1/2 libra weinper die wasch schon vnd . Reibs chlain vnd nym ein scheyben vnd ainer semelnn die pruee dar ein vnd mit einem suessen wein durch slachen vnd ein pheffer machen Vnd mit Zukcher das haissent ayr Im pheffer