Ingredients:
- leczellten (gingerbread for sauce)
- weinper (grape)
- honig (honey)
- Rumanyer (rumanier)
- gewuercz (spice)
- weissen Ingwer (white ginger)
Tools:
- pheffer sib (cheesecloth)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: sauceType: -Von ainer Swarczen Geyslicz NYm ein phunntt weinper vnd Reyb die schon das sy chlain werden du solt nemmen Schifflein von leczellten gemacht magstu Ir nicht gehaben So nym ein anderen leczellten vnd sneid in duenn vnd prenn In Swarcz vnd lazz In kalt werden vnd stozz In gar klain vnd fae In durch ein pheffer sib das solt du dar an tuen als uil das sein genug sey vnd solt haben ein phuntt honig vnd solt das daran tuen vnd guet gewuercz auch daran tuen [79r] mit der Geyslicz solt du die Temperieren vnd durch slachen vnd solt sy In Im sieden lassen wol weissen Ingwer tue auch dar In vnd . rueer es wol ab Wenn sy zu dikch wel werden So gewzz Rumanyer darvnder Vnd gibs kalte . hin


