Ingredients:
- pier gearm (beer yeast)
- heffen (brewer's yeast)
- aye (chicken egg)
- honig (honey)
- mett (mead)
- Regelspiernn (pear)
- wassers (water)
Tools:
- sakchlein (bag)
- kessel (cauldron)
- tuech (cheesecloth)
- poting (wooden tub)
Categories:
Main ingredient: sweetenerPreparation: drinkType: -Wie du mett solt machen . NIm honig als uil als du sein haben wild alsvil sein In dem werch ist So . nym zwir alsuil wassers . das gewzz dar an pall es rain aus Nym ein news aye das leg daran als lang tuee wasser dar In das In das daz aye plekch so machstu des ays nicht gehaben So nym ein frische . [112v] Regelspiernn So siecht man Wann es . sein genug hat das lazz durch ein tuech das daz wachs dauon kumb tue es In . ein kessel sewd es Rain vnd faym es Rain vnd nym ein sakchlein tue die heffen darInn . das des nicht zu uil sey vnd lazz sieden Wann das wol gesotten ist vnczt an die recht stat So nym ein Raine poting Do gews es In . vnd lass es kalt werden das du die hannt wol mugst verdollen dar Inne das es nicht zu haiss sey vnd tuee ein pier gearm darvnder vnd lass sten So wirt er guet vnd lautter . von der Germ