Ingredients:
- Sawr oepphel (apple)
- ayr (chicken egg)
- taig (dough)
- plat von ayeren (dough sheet)
- mel (flour)
- Ingwer (ginger)
- gechraewtt (herb)
- smalcz (lard)
- wasser (water)
Tools:
- schussel (bowl)
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: dumplingsType: -Von kraephen SChell Sawr oepphel Sneid sy duenn sewd . sy In wasser tue zu den ophelen ayr vnd mel vnd gechraewtt vnd mach ein taig dauon vnd hakch daraus krapphel schell Sawr opphel sneid sy duenn sewd sy waich In smalcz seich das smalczig ab zu prich die ophel gar darczu Ingwer vnd chrawt pach es In smalcz mach ein plat von ayeren vnd gewzz die opphel auf das plat vnd vald . es ob den ophelnn lass es in chlainem smalcz pachen pizz vnden rott werd pestreich es . mit einer schussel vnd gib es hin das . haist ein gakelpip mit den selben opheln [106r] machtu Kraepphlein fullen