Ingredients:
- Mandel (almond)
- gepreatt von vischen (cut of fish)
- visch (fish)
- hawtt (fish skin)
- leczeltten (gingerbread for sauce)
- weinper (grape)
- haussen plater (isinglass)
- prue (isinglass broth)
- pruee (isinglass fish broth)
- hecht (northern pike)
- Saffran (saffron)
- gewuercz (spice)
- slein (tench)
- zuker (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- prett (cutting board)
- stain (stone)
- tisch (table)
- laden (workbench)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: show dishEin gepreatt von vischen NIm hecht vnd vnd slein durch einander oder welherlay visch du wild an perben der [100r] nym nicht vnd . Vnd nym die Visch vnd sewd sy ab Wenn sy dann gesotten sein so . prich Sy chlain mit der hawtt vnd tue die greatt dauon so mustu ein latt haussen plater haben die solt due sieden all daran das der prue nicht zeuil sey vnd gewuercz es rain vnd schutt die plater an den visch vnd . treib es durch einander vnd leg es In ein zwiffechtigs tuech vnd peswear edas vast zu sam vnd leg es auff ein laden oder auff . ein tisch vnd leg ein prett darauff vnd leg darauff stain als swear als zwen mann oder swearer vnd lass das werden kalt vnd . nym denn ein leczeltten vnd reib In chlain vnd zuker dar In vnd sewd vnd sewd es rain ab vnd gewss vnd gewz ein sussen wein dar an vnd lass es werden chalt vnd mach das schon ab mit gutten gewurcz vnd Saffran tue daran ein halben virdung weinper vnd . Mandel auch als uil vnd tue In die pruee vnd . werden chalt vnd gibs hin