Ingredients:
- Schuepp (fish scale)
- pruee (fish scale broth)
- erczney (medication)
- hecht (northern pike)
- gewurcz (spice)
- essech (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: savouryNIm guet lembttig hecht vnd Schuepp die rain vnd nym Schuben vnd sewd . sy In wein vnd essech nym die visch vnd tuee Si auff vnd vergealls nicht nym ein gutten wein vnd wasch die visch aus . vnd stukch Sy wie du wild wenn die schueben gesotten sein so slach sy durch mit dem wein vnd secz die pruee auff In einen schonn kessel . wann die pruee nue syeden wil so leg die grossten stukch von erst darIn wann die visch gar darIn komen du solt sy nicht vast schawmen vnd . auch nicht zu vast sieden lassen Si sullen gemealeich sieden Nue tu Im recht mit gewurcz vnd mit essech Wenn sy nue gesotten sein So nym vnd seich die pruee ab vnd leg Si auff Mullternn oder auff schaeffel was du hast vnd Sy In ein chuell vnd seich [99r] die prue darauff durch ein sib hastu guet gewurcz darIn das ist deines herren fraw du dorffest nicht mer erczney darczu es sey denn gar haiss wetter versalcz nicht vnd . lass Sy gesten Nym kain wasser darczu