Ingredients:
- visch (fish)
- vaists (lard)
- hecht (northern pike)
- stukch (northern pike filet)
- leber (northern pike liver)
- rukch (northern pike saddle)
- magen (northern pike stomach)
- pruee (stock)
- salcz (table salt)
- wein (wine)
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Main ingredient: fishPreparation: complexType: show dishVon ainem hecht der mitten gesotten sey vnd zu paiden Ortternn gepratten SO nym ein weyzz tuech das ainer hanntt prait sey oder praitter vnd necz In einem wein vnd nym aus die leber vnd den magen das der magen gancz peleib von dem anderen hecht nym ein stukch vnd full den magen damit vnd tuee ein vaists darvnder So wirt es guett vnd lazz sieden an die stat die leber vnd den magen das die leber gancz peleib vnd das full wider In den hecht das der magen vnd die leber pey einander lig In der mitt In dem hecht Nym das tuech vnd machs nass In dem wein Das sol als lang sein das es zwier vmb geet slach es ainst vmb den hecht Wann du es vmb geslagen hast so leg ain salcz auff den rukch vnd vberall vnd wincz dem hecht vmb an paiden seytten sol er gesalczen [74v] sein vmb vnd vmb zwischen paiden tuechernn nym ain vaden vnd wintt In vmb vnd vmb vierfach muess das tuech sein nue schopp In zu peden orternn Wenn du In pratten wild So nym ein spizz vnd stich In In das tuech So peleibt er also gancz salcz In als einen prat visch vnd nym zwen ziegel vnd leg In an die ekk vnd leg den spizz darauff vnd prat In ab als einander visch vnd vnder das tuech mach ein guet fewr vnd vnder daz ander ein chlain fewr vnd scholt haben ein pruee wenn du die hecht wild sieden da soll er das tuech mit pegiessen das es nicht verprynn so sewdt sich der hecht In der mitt nue solt du nemen chlain schuessling die sullen hayzz sein die solt du rechen vnder das tuch vnd solt das tuech pegiessen mit ainer haissen pruee So rintt die pruee herab auff die stain so sewdt der hecht rain pratt in nue rain