Ingredients:
- apphel (apple)
- ayr (chicken egg)
- Saluay (common sage)
- visch (fish)
- vedernn (fish fin)
- haubt (head)
- Ysopp (hyssop)
- hecht (northern pike)
- haubt (northern pike head)
- hawtt (northern pike skin)
- zagel (northern pike tail)
- petersil (parsley)
- Berchtram (pellitory)
- abrutten (southernwood)
- gewuercz (spice)
- full (stuffing)
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Main ingredient: fishPreparation: roastType: -Von ainem gefullten hecht NYm ein hecht des auff ein essen genueg sey vnd sneid Im das haubt ab vnczt hintten an Rukchen vnd nym ain schnittel vnd sneid die als lankch als den hecht vnd ledig In von der hawtt gancz vnd prich der hawt nicht Wann der hecht nu ledig ist das die vedernn vnd der zagel an der haut peleiben vnd lozz sy mit einem messer auff dem rukch vnd den zagel . so wirt der visch ledig vnd tuee den visch heraus nym den visch vnd lozz In von den greatten vnd lozz die hawtt ligen vnd hakch den visch chlain [73v] vnd nym ander visch darczue das du In wider fullst . vnd solt das mit gewuercz ab machen So wirt es wol gesmach So solt haben Ysopp Berchtram abrutten must darczu haben ein Saluay vnd ein petersil vnd hakch das an die visch vnd fuell es wider In die hawtt Das haist ain mayen hecht ist nicht ein vasttag so slach ayr daran ist denn ein vasttag so hakch ein apphel daran secz das haubt wider an vnd heffcz zu mit einem vadem So wirt der hecht gancz So nym derselben full In die orwengelein Die orwengelein sullen schon gewaschen sein Da solt du die full In tuen In das haubt vnd In den mund vnd leg In auff ein rast vnd prat In sawber vnd verprenn In nicht oder wirt enwicht