Ingredients:
- byeer (beer)
- visch (fish)
- brue (fish broth)
- schuoppen (fish scale)
- aersen (garden pea)
- hasen blater (isinglass)
- Ingeroesch (offal)
- wurtz (spice)
- essich (vinegar)
- wasser (water)
- win (wine)
Tools:
- schussel (bowl)
- tuechlin (cheesecloth)
- messer (knife)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: -Sultz visch Item nym win vnd essich vnder ainandren vnd ain wenig byeer dar vnder vnd waesch die visch da mit vnd nym Ingeroesch vß den vischen vnd mach eß rain mit ainem messer vnd nym die schuoppen In ain suberß tuechlin vnd sud eß by den fischen In den win vnd In dem wasser vnd [124v] thuo daß Ingeruesch dar zuo vnd wenn du sy wol gesotten hast so syh die brue her ab vnd leg die visch dar vß In ain schussel vnd laß sy vber schlachen vnd laß denn die brue wol vnder ainandren syeden vnd wurtz sy wol vnd thuo sy dann herab vnd laß ouch vber schlachen vnd guß eß dann an die visch so gestat sy an zwyfel vnd woellend Ir so mugend Ir ouch wol ain klain aersen dar In thuon die brue oder die hasen blater dar In syeden vnd dar In thuon vnd deck sy mit zuo wann sy werdent fal vnd wiltu sy gar sichtig vnd luter vnd klar machen so laß sy wol gefallen vnd saig sy dann ab vnd laß denn erwallen vnd thuo daß gewurtz dar an vnd thuo dann die brue an die visch