Garlic, dietetics Knoblauch Semantic annotation of the recipe "Garlic, dietetics" (a1b.34) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.a1b.34 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Deutschland Augsburg Universitätsbibl. Cod.III.1.2°43 A1 A1b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "A1b" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation dietetics 4. Viertel 15. Jh. 4th quater of 15th c. Entstehungsort unbekannt place of origin unknown Bavarian, Bavarian, Bavarian
<ingredient commodity="Q21546392" en="garlic">Knoblauch</ingredient> Ist heyß vnd truckenn auff dem mittel des vierden grads vnd habenn die eigenschafft als zwifel vnd dar zu vertreibt er die wind oder das bleen in dem leib vnd sein schad wenn man sie isset wann sie bringenn grosse hitz vnd boese feuchtigkeit vnd richenn auff in das haubt Doch schadt knoblauch in den kaltenn lanndenn mynnder vnd so die zeit kalt ist dann in dem summerr oder heissenn landen als dann spricht der meysterr rasis