Elder flower oil Oleum sambucum Semantic annotation of the recipe "Elder flower oil" (a1b.122) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.a1b.122 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Deutschland Augsburg Universitätsbibl. Cod.III.1.2°43 A1 A1b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "A1b" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation medicinal 4. Viertel 15. Jh. 4th quater of 15th c. Entstehungsort unbekannt place of origin unknown Bavarian, Bavarian, Bavarian
<dish commodity="Q42962" en="oil">Oleum</dish> <ingredient commodity="Q67778134" en="elder flower">sambucum</ingredient> Sambucus heyßt holderr der ist heyß an dem drittenn grad das oel macht man von holderr plut vnd seudt es auch als ir vernomenn habt mit oel vnd ist gut als die andernn die heyß sein Auch ist ein ander oel von holder das ist kalter naturr das macht man von den pernn die man veber mer bringt der vindt man hie nicht