Belly, nut, and spic flat cake Einen fladen von fleische . Semantic annotation of the recipe "Belly, nut, and spic flat cake" (m11.97) edition Julia Eibinger Helmut W. Klug transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 CC0 1.0 Universal Graz o:corema.m11.97 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Deutschland München Universitätsbibl. Cim. 4 (= 2° Cod. ms. 731) Hausbuch Michaels de Leone – Würzburger Liederhandschrift M11 M11 page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "M11" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe ca. 1345-1354 approx. 1345-1354 1350 Würzburg Würzburg Michael de Leone hat das Hausbuch vermutlich als Nachschlagewerk für sich und seine Nachfahren in Auftrag gegeben. East Franconian
Einen <dish commodity="Q0" en="flat cake">fladen</dish> von <ingredient commodity="Q10990" en="meat">fleische</ingredient> . Wilt du ein fladen machen von fleische von wensten so sude in wol vnd hacke in cleine vnd welische nuezze gevierteilt dor vnder . vnd wuertze genuoc . vnd speckes tuo dor in vnd eyer vnd leg ez vf ein wit blat von teyge gemaht schoene bastel fuenfe von huenren einz mitten in den fladen gesetz die viere an daz ende reht als ein zinke vf einem wuerfele vnd backe in . vnd gib in als heiz hin .