Ingredients:
- Hauß blassen (isinglass)
- Hecht (northern pike)
- baumoehl (olive oil)
- Pettersilgen wurtzel (parsley root)
- saltz (table salt)
- waßer (water)
Tools:
- kessell (cauldron)
- heren Tuch (cheesecloth)
- Topff (cooking pot)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: -Eine Hecht gallert mit baumoehl vnd Pettersilgen wurtzel etc. Nim Hauß blassen Thue sie in ein Topff geuß waßer darauff vnd laß sie wol sieden als dan nim Pettersilgen wurtzel schneidt sie fein lenglicht darnach nim ein hecht schipffe in wasch in sauber aus schneidt in zu stucken darnach nim ein kessell Thue die Pettersilgen darein geuß waßer darauff laß wol sieden als dan so es gesotten saltz es waßer Thue den hecht darein geuß das waßer von der hauß blassen durch ein heren Tuch Thus auch zum hecht vnd laß wol sieden doch das der brue genug bleibt ist recht etc.