Ingredients:
- Butter (butter)
- eyer (chicken egg)
- Ingber (ginger)
- Hecht (northern pike)
- hecht (northern pike filet)
- gehackten (northern pike sausage meat)
- Pettersilgen (parsley)
- Pettersilgen wurtzel (parsley root)
- semmeln (white bread)
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Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Einen Hecht in Butter sotte mit kloeszlein vnd Pettersilgen wurtzel Nim den Hecht Reiß in schneidt in vff stucken als dan nim ein gutt [94v] stuck daruon Thus in ein Pfendlein laß es wol sieden wens wol gesotten so nim vnd zu Pflocks fein klein als dan nim von Rohen hecht ein stucklein auch darzu hacks wol durcheinander wen du es gehackt hast so Thue ein wenig Pettersilgen darzu nim frische gebackene semmeln zu Pflucke sie fein klein schlag eyer dar zu doch das es weder zu dunne noch zu ducke bleibet wurtz es mit ein wenig Ingber nim Pettersilgen wurtzell mach sie Rein vnd schneide sie lenglicht Thue sie in ein keßell laß sie wol sieden als dan Thue den hecht auch darzu wen nun der hecht recht ab gescheumet so nim j leffel uol des gehackten nach den andern vnd thue in zu den hecht hinein vnd wen sie wol ein gesotten so mache sie abe mit butter laß vff sieden so ists recht etc.