Ingredients:
- Hecht (northern pike)
- Baumohl (olive oil)
- Pettersilgen wurtzel (parsley root)
- Pfeffers (pepper)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- waßer (water)
Tools:
- Toepfflein (cooking pot)
- leffeluol (spoon)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: sweetEinen Hecht mit Pettersilgen wurtzel mit Baumohl etc. Nim Pettersilgen wurtzel mache in fein Rein schneide sie scheublicht Thue sie in ein Toepfflein geuß waßer darauff laß sie fein weich sieden thue einen gutten leffeluol zucker darzu nim den hecht Reiß in vnd Schiepff in auch schneidt in zu stucken wesche in sauber aus setze in vber saltz in auch nicht zu sehr wen er wol gesotten nim die selbige Pettersilgen wurtzel vnd schutte die [90v] darein vnd geuß ein gutten grossen leffeluol baumoehl darzu vnd Pfeffers vnd laß ein sieden doch das brue beheltt also ists Recht etc.