Ingredients:
- speck (bacon)
- Rindfleisch brue (beef stock)
- butter (butter)
- geschmeltzte butter (clarified butter)
- zittronen (lemon)
- Pfeffers (pepper)
- saltz (table salt)
- fleisch (veal)
- knochen (veal bone)
- Kelber keulen (veal haunch)
- essig (vinegar)
Tools:
- Ehren Tiegel (container)
- Rost (grate)
- Messer rucken (knife back)
- leffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: boiledType: -Ein gebickte Kelber keulen mit zittronen etc. Nim die Kelber keulen schneidt die hautt fein abe vnd schneidt darnach das fleisch als eine gutte handbreitt gar dunne von der keule biß vff die knochen wen du es ab geschnitten so klopffs mit einem Messer rucken doch das es bey einander bleibet spick es fein mit speck wo du es anderst gespickt wiltt haben nim als baltt butter vnd betreiffs wol das es nicht zu durr werde saltz es vnd Pfeffers leg es vff den Rost vnd brats fein gemach nim zittronen schneidt sie fein scheublicht lege sie in ein Ehren Tiegel geuß darauff essig vnd Rindfleisch brue thue auch ein wenig Pfeffer darzu vnd geschmeltzte butter damit du das fleisch gegossen hast einen gutten leffel uoll laß wol mit einander sieden das es ein dickes bruelein kriegt vnd wen [83v] du das fleisch hast an gericht so geuß die zittronen mit der Brue daruber hero etc.