Ingredients:
- Rindtfleisch brue (beef stock)
- brue (beef wine broth)
- butter (butter)
- Ingber (ginger)
- Rephun (partridge)
- semmel (white bread)
- Wein (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: game poultryPreparation: boiledType: -Ein Rephun mit Wein vnd Ingber etc. [78r] Nim das Rephunlein wesch sauber aus setz es bey wen es aus gekuhlett ist geuß die selbige brue daruon Kueles sauber aus darnach geuß Rindtfleisch brue vnd ein eben Theil wein darein vnd laß wol mit einander kochen als dan so nim semmel schneide sie fein dunne vnd geuß von der heissen brue daruber geuß die selbige brue wieder daruon vnd reibe die semmel in ein Reibasch das sie fein klar wirdt als dan nim die semmel vnd brue thue sie wieder zum Rephun vnd wurtz es abe mit Ingber vnd frische butter vnd laß es wol miteinander sieden das es ein dickes bruelein krigt wen du es wilt anrichten schneidt semmeln vnder in ein schussell etc.