Ingredients:
- speck (bacon)
- Huener (chicken)
- bein (chicken bone)
- flugell (chicken wing)
- salbey (common sage)
- Ingber (ginger)
- zittronen (lemon)
- waßer (water)
- semmeln (white bread)
Tools:
- topff (cooking pot)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: -Geklopffte Huener mit zittronen vnd speck etc. Erstlich nim die huener zu schlage vnd zu klopffe sie die bein vnd flugell mit dem leibe doch das das hunn bey sammen bleibet das nim vnd speil es vnd zeumes wie ein ander hun vnd geuß siedent heiß waßer daruber laß eine virttel stundt stehen thus in den topff setz es bey vnd laß wol sieden so es gesotten kuhl es aus nim 4 stuck speck einer handt breitt schneid es vffs aller dunneste als man kahn vnd thus darzu laß wieder sieden nim salbey hacke die klein des gleichen zittronen schele die schalen daruon vnd schneidt sie scheublicht thus daran vnd wurtz es ab mit Ingber vnd laß wol mitt einander vff sieden als dan ist es recht Thue ein klein wenig semmeln darein vnd darmit sieden lassen das es ein dickes siplein bekommet etc.