Ingredients:
- Mandtel (almond)
- kuchen (cake)
- daig (dough)
- rosen wasser (rose water)
- zucker (unrefined cane sugar)
- oblatten (wafer)
- wasser (water)
Tools:
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: -Type: show dishAllerley gebackens zumachen Einen Martzipan zu machen Nimb i libra frische Mandtel vnd schele die schoen vnd lege die vbernachtt in ein frisch wasser vnd Nim sie dan vnd schneid sie vnd [43r] reibe sie denn Aufs aller Cleinste im reibtopfe vnd Nim darnach ein wenig rosen wasser vnd geuess es in ein pfannen vnd seze es vber glueente kohlen das es warm wierdt vnd thue zucker darein vnd laß es mit einander sieden das es Bleschten Aufwierft So hatt es gnug vnd geueß es dan in die geribene Mandel vnd mache daraus einen dicken daig vnd netze die hendt mit rosenwasser vnd mache einen runden kuchen drauf So groß du Ihn haben wiltt vnd schneitt oblatten So rund wie der kuche ist vnd lege denn Kuchen drauf vnd lege den in eine pfannen vnd setze in vber ein kolfeueer vnd laß in ein wenig backen das er ein wenig hardt wierdt vnd Ia nichtt braun So ist es guett [43v] Allß denn magstu in bestecken mit zucker oder mandeln nach deinem gefallen etc.