Ingredients:
- brod (bread)
- Vrhannen (capercaillie)
- zimetrinden (cinnamon)
- Imber (ginger)
- paradis koerner (grain of paradise)
- fleischbruee (meat stock)
- Klein Rosin (raisin)
- Rekeuele (roe-deer haunch)
- bruee (sauce)
- zucker (unrefined cane sugar)
- Weiss Brod (white bread)
- wein (wine)
Tools:
- Schuessel (bowl)
Categories:
Main ingredient: game poultryPreparation: boiledType: -Vrhannen zu bratten oder ein Reckalle Wollt ir einen vrhannen machen So Nempt [41v] Weiss Brod vnd roeeste es Nemet fleischbruee lass damit sieden vnd knueerst es ein wenig streichs durch vnd thuet Imber zimetrinden vnd paradis koerner vnd zucker drein laß darnach sieden Nemet Klein Rosin vnd Quelet den in wein thues in daran lasset die bruee Kaltt werdten bratt denn vrhannen wol das er gar wierdt lass in dan Auch Kalltt werdten geuess die Bruee darueber wo man will So soll man brod roesten vnd soll es vnden in die Schuessel legen vnd den vrhanen drein legen oder man mag es aber auch ein Rekeuele so bereitten will man es Aber nit Kalltt haben So mag man es warmb essen