Ingredients:
- rindere Supen (beef stock)
- Butter (butter)
- dicken oder hinder vierttel (calf round steak)
- Ingwer (ginger)
- Paradis Koernner (grain of paradise)
- pfeffer (pepper)
- Schwein (pork)
- Rhe (roe-deer meat)
- haut (skin)
- Saltz (table salt)
- gebette Semmel (toast)
- Kalbfleisch (veal)
- Supen (veal broth)
- stuecklein fleisch (veal escalope)
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Main ingredient: meatPreparation: -Type: foreignAuff die Spannische ardt Kalbfleisch zu zurichtten [38v] Erstlich genomen Kalbfleisch von einem dicken oder hinder vierttel die Kleine haut gantzs dauon abgethan damit allein das fleisch bleibe dasselbe nach der quere fein duene als gleich einer gebetter brodt schnitten auf einem reinem tisch oder Klotz gelegt vndt mit einem Starcken messer oder was Andern fein geschlagen das sich kaum beyeinannder helltt wenn das geschehen Neme man frischen Butter vnd So vil rindere Supen die Beedes miteinandter in einer pfannen oder tigel Sieden lassen vnd in deme ein Iedes stuecklein fleisch nach dem Andern in die heisse Siedenne Suppen gethan darin ein wenig Sieden lassen biss es begind weiss zu werden darnach gestossen [39r] Paradis Koernner oder pfeffer vnd ein wenig mehr Ingwer vnd vff beeden seitten ein Iedes stueckhlein damit bestreueet eins vff das Ander gelegt vnd vff einem teller oder Schuessel Ein vierttel stund Also ligen lassen Allss dann sie widerumb auff einen feinen reinen rost gelegt vber glueenten kohlen es gantz gesittiget oder gemachsam bratten lassen vnd So es auff einer Seitten gnugsam hatt das mans balt mit der Supen darinen es erstlich gesotten Auff der selben seitten begiesse dann vmbgewandt vnd Auch Auff der Andern seitten wie Ietzt gesagt mit bratten vnd begiessen gethan werden doch mit sonderm fleiss darauff Achtt geben werdte damit es nit [39v] bratten Sondern das es fein Safftig pleibe zum letzten soll man gebette Semmel So balt vom Rost genomen in die Supen wie obgemelt gelegt Sie Auch ein wenig vber sieden lassen Alls dan zum Auffgeben Imer einn Schicht Semmel vnd die Ander Schichtt dess zubereitteten fleisch fein ordenlich legen Also das die Erste vnd letzte schuechtt Semel seind So es Aber Iemandt gern besser gesalzen haben essen wolltte Mag man vff der Schuessel ein wenig Saltz vnd Imber erstlich zusamen gemischt herumb streueen Anstatt dess kalb fleisch mags wol von einem Rhe oder Schwein genommen werden [40r] welches Allezeitt muerber ist vnnd wie oben aller hannd Notturfft gemelttet zurichttenn etc.