Ingredients:
- Pommerantzen (bitter orange)
- safft (bitter orange juice)
- hueenner (chicken)
- zimetrinden (cinnamon)
- rephueenner (partridge)
- pfeffer (pepper)
- Kleine Rosinen (raisin)
- weiss rosen wasser (rose water)
- Supen (sauce)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
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Main ingredient: game poultryPreparation: boiledType: foreignEin Anndtere Auf die Fraenckische artt rephueenner zu bratten oder Anndere hueenner Nimb rephueener vnd bratt sie fein mueers vnd schneids sie Auff beeden seitten an der brust entzwey lege sie in ein schuessel das sie nicht kaltt werden vnd Nim Pommerantzen Schneid sie von einander truecke den safft fein herauss in einer schuessel vnd thue darzu zucker zimetrinden vnd pfeffer geueß darzu weiss rosen wasser vnd essig der da [37v] guett ist vnd geueß die Supen auff die gebrattenen hueenner vnd decke sie wider mit einer eren schuessel zu vnd setze sie fein Auf glueente kolen das sie recht durch warm wider werden vnd schier siedent sind So Nimb sie wider ab vnd thue sie darnach in ein Schuessel vnnd streuee zimet rinden vndt zucker daran vnd So mans haben will mag man Kleine Rosinen darzu thun Man soll Auch nicht lang bruee daran machen das es So vil desto Krefftiger wierdt So seindt sie rechtt vnd guett etc.