Ingredients:
- Ruppen (burbot)
- bruee (burbot broth)
- Imber (ginger)
- Mußcatt blume (mace)
- Erbeis bruee (pea stock)
- gesaltzenen butter (salted butter)
- Silber (silver)
- saltz (table salt)
- gebehtte Semmel schnitten (toast)
- wein (wine)
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Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Ruppen In einer Butterpruee Bereitt rupen wie gebreuechlig ist Nimb [4v] zwey theil Erbeis bruee vnd ein theil wein geueß es vber die Rupen thue Mußcatt blume drein saltz es zimlich Wann es Nun halbgesotten hatt So thue gesaltzenen butter vnd ein gutten gestossenen Imber darein lass sieden biß die Rupen genug gesotten haben vnd leg ein gebehtte Semmel schnitten vndten in ein Silber So vil du Semmel schnitten willdt giest die bruee von den rupen vmb her vber die schnidten vnnd lege die Ruppen Auff die Schnitten