Ingredients:
- Mandel (almond)
- Ayer (chicken egg)
- zimetroeren (cinnamon)
- Negelein (clove)
- Fischen (fish)
- leber (fish liver)
- maegen (fish stomach)
- Imgber (ginger)
- Milch von fischen (milt)
- proett von einem Hechtt (northern pike filet)
- muscat (nutmeg apple)
- Saffran (saffron)
- saltz (table salt)
Tools:
- schuessel (bowl)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: sausageType: show dishWuerst von Fischen mach allso [22r] Ittem so nimb das proett von einem Hechtt oder Ander gute fische Nim leber vnd Milch von fischen hacks gar Clein gewuertzs mit Imgber zimetroeren vnd Negelein muscat Saffran ij Ayer oder mehr darnach du vil machen thust rueers wol vndereinandter fuells darnach in die maegen von groesten fischen saltz sie rechtt vnd last sie wol sieden vnd wens gesotten sein So schneidts scheueblein mach ein schwartz brueelein darueber gibs Kalt oder warmb oder mach ein braune Sueltz darueber Setz die wuerst fein Aufrecht steckh gelb vnd weiß Mandel darein das die schuessel vnd Suelz halb bedeckt Seye etc.