Ingredients:
- oepffel (apple)
- Imber (ginger)
- Hechtt (northern pike)
- zwibel (onion)
- Erbeis bruee (pea stock)
- pfeffer (pepper)
- Saffran (saffron)
- gewuertz (spice)
- saltz (table salt)
- zuckers (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
- heres tuch (cheesecloth)
- hafen (pot)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: foreignEin pollischen Hechtt Machtt Allso [19r] Ittem So Nimb ein hechtt schuep in vnd mach in zu stuecken saltz in ein laß in ein Halbe Stund darinen ligen Nimb gutte Erbeis bruee laß denn hechtt sieden doch nit gar an die stett darnach seye die bruee dauon Nimb oepffel vnd zwibel schneidts duen thues in ein hafen geueß guten wein daran laß gar wol sieden das weich wierdt wie ein Muesslein thues Auf ein heres tuch treibts durch giest ein Arbeis pruee darunder gewuertz mit Imber vnd pfeffer Saffran zuckers zimlich geuest die bruee vber denn hechtt laß sieden biß die bruee fein dickh wierdt Sueß vnd seueert rechtt gesaltzen Also ist er gerechtt vnnd guett