Ingredients:
- fisch (fish)
- schweiß (fish blood)
- schiept (fish scale)
- letzelten (gingerbread for sauce)
- hoennig (honey)
- schmaltzs (lard)
- zwifel (onion)
- gewuertzt (spice)
- salltzt (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wassr (water)
- Wein (wine)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: sweetEin Schlechtte Schwartze Supen zu machen vber fisch Stich denn fisch vnnd fahe denn schweiß Inn Wein schiept vnd salltzt ihn wieuor stehet [115r] vnnd Nimb Wein vnnd denn dritten theil wassr das geueß ann denn fisch vnnd der schweiß Auch gewuertzt sey thue hoennig oder zucker darein vnnd laß ihn Resch sieden wie annder eingemachtte fisch vnnd ehe der fisch deß Siedens genug hatt Sollst du einen zwifel gar Clein hackhen vnnd wohl Roesten in einem schmaltzs vnnd sollst in ein die Suppen thun An denn fisch wildt du dann die Suppen dickh haben So thue einen letzelten darein den seuedt darinn Wie vor stehet vnnd seuedt ihn dann biß sein genuegen Hatt