Ingredients:
- buttern (butter)
- Ayer (chicken egg)
- taig (dough)
- schmalltz (lard)
- gesalltzen (saline water)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wassers (water)
- Semmel mehl (wheat flour)
- Semmel (white bread)
Tools:
- ofen (baking oven)
- herdt (kitchen stove)
- pfannen (pan)
- loeffelvol (spoon)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: pastryType: sweetAyer Kueechlein Nim 2 Ayer vnd ein geribene Semmel vnd ein Semmel mehl vnd frisch zerganngen schmalltz ein loeffelvol gesalltzen ein handtvol schoens wassers daz der taig ein wenig dicker sej Alls ein straubentaig vnd der ofen muß fast hindten heiß sein vnd schon Auß gewischt darnach geueß in die pfannen da man die kuechlein ein geuestt [203r] In den offen Auf blossem herdt laß ein vierttel stund wenn dus Auß dem ofen Nimbst so schneits von einannder nach der praith vnd Nim ein frisch schmaltz oder buttern vnd vmbgossen ein wenig ein zucker darauf vnd darein allso heiß Auf ein tisch tragen