Ingredients:
- manndl (almond)
- Ayrn (chicken egg)
- sueßen milch raumb (cream)
- Ayrschotten (custard)
- Clar (egg white)
- Milch (milk)
- Saltz (table salt)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- dottern (yolk)
Tools:
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: pureeType: show dishGesultzte Milch Nim ein sueßen milch raumb woell in in einer Pfan geuß in dann in ein schoenen hafen vnd Nimb das Clar vonn zehen Ayrn daß zerschlag rain whol vnd geuß Inn die Siedent milch vnnd Ruerß gar stetz mueß nit lang sieden wann es mueßlet wirt so ruer ein zuckher drein Saltz ein wennig richts zusammen auf ein zine schuesell so gesteths von denn dottern mach ein Ayrschotten denn thu in ein formb so er Ausseicht thu in in die mitte geueß erst die Sulltz daruber
*Flan as a fish* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] Ittem man macht ein ayrschotten thu in in form aines fisch steth gar whol magst in mit manndl besteckhen vnnd guete sueße millich geuß darahnn Ist ein gueth Essen vf die nacht zum Letztenn etc.