Ingredients:
- Putter (butter)
- Pfannen da man die kueechen eingeuest (cake pan)
- Ayer (chicken egg)
- taig (dough)
- schmaltz (lard)
- gesalzten (saline water)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- waßers (water)
- Semmelmehl (wheat flour)
- Semmel (white bread)
Tools:
- ofen (baking oven)
- hert (kitchen stove)
- Loeffeluol (spoon)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: pastryType: sweetAyer Khoechlin Nim zwelf ayr vnnd ein geribne Semmel vnd ein Semmelmehl vnd frisch zergangen schmaltz ein Loeffeluol gesalzten ain handuol schons waßers daß der taig ein wenig dickher sey alß ein straubentaig vnd der ofen muß faß hinden haiß sein vnnd [26v] Schoen außgewischt darnach geuß in die Pfannen da man die kueechen eingeuest in dem ofen auf dem Ploßen hert laß ein virthlstundt bachen wenn du es auß dem ofen Nimbst So schneyds voneinander nach der braith vnd nimb ein frisch schmaltz oder Putter vmbgoßen Ein wenig ein zuckher da rauf vnnd darein Also haiß auf ein disch tragen