Categories:
Main ingredient: cerealsPreparation: roastType: -Gayslingtt zu machen Laß ein habern zermahlen muß nit zu Clein gemahlen sein Nim dan vrhab daz weich ein wie zu einem brott darnach du vil machen wildt vnndt mach ein duempfel Anbiß sich er zeiget seuerlecht so geueß dann ein wasser dran rueers wol durcheinander vnd blaß mit denn henden auß so bleibt das duenn Ihm wasser denn so seichs schoen verhilt das ist Nun die grislitz So man aber eine Kochen will greiff gehn boden oder Rueers durcheinannder schmaltz ein pfann so es dickh wierdt so geueß Auf ein schuessel laß sten so gewindts ein hautt die Nimb ab vnd schneit dunne broeckel die Roest im schmaltz nit zu wenig [103r] geueß die gesotten geißlitz hin nach vnd seuedts allso ab setz Auf ein glueetl thue ein Hoeflich deckh drauf mit gluett vnd Roeste Aber brockhen drauff thue weinberl vnnd feigen drein Auch Mandelkern man mags in eim Raindl Auch also kochen