Ingredients:
- Mandl (almond)
- milch (almond milk)
- brot (bread)
- Weinbern (grape)
- saltz (table salt)
- zuckhers (unrefined cane sugar)
- Semmel (white bread)
Tools:
- duech (cheesecloth)
- reindl (container)
- glueth (ember)
- stein (quern-stone)
- Sieb (sieve)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: pastryType: sweetEin Reindl von Weinbern Nim Mandl ein vierdung oder ein halb Pfunndt alß vil du wilt vberseuets Nimbs denn herauß stoß oder hastu ein stein so seinds beßer gemhalnn wirt vil mher darauß vnd wirt die milch fein dickh dann so seihe sie durch ein Sieb oder duech vfs dickhest so du magst Reib ein Semmel thus Inn die millich vnnd Nimb dann weinbehrlin die klaub fein vnd wasch Thuß in die mandl milch [17v] vnnd geribens brot mach so dickh wie ein khoch geueß in reindl saltz vnd zuckhers whol setz daß reindl vf ein glueth schawe daß nit anbrenne thu oben darauf ein Sitlich gluetlin so braundt es sich hubsch vnd gibß warm