Ingredients:
- Manndtel (almond)
- zwier gebachenen taig (dough)
- Plaettl (dough sheet)
- Rosen wasser (rose water)
- fuell (stuffing)
- zuckher (unrefined cane sugar)
Tools:
- ofen (baking oven)
- Moersner (mortar)
- Papier (paper)
- loeffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: spicesPreparation: pastryType: -Krapffen von Manndtel bachen Wildtu guette Krapffen von Manndel bachen So Nimb manndel keern geschelt stoß gahr lanng in einen Moersner geueß Immer ein droepflein Rosen wasser zu so es Nun gantz hasn gestossen ist thue wol ein zuckher drein Nim dann denn zwier gebachenen taig woellger duenne Plaettl thue ein mandl ein halber loeffel vol Auf das blaettl stuertz vber wie ein Kraepfel darein man Kees fuelltt oder sonnst ein fuell thuett Kraenntzels vmb vnd vmb leg ir etliche [97r] der Krepfel auf ein Papier scheueß in ofen bachs ein weil nicht zu lanng seind fast guet Krefftig zu essen Ist hoeflich guetten leueden fuer zu tragenn