Ingredients:
- brannttn Wein (brandy)
- zimetroern (cinnamon)
- Negel (clove)
- vischen (fish)
- Inngber (ginger)
- paradeiß Koerrnner Pfeffer (grain of paradise)
- Gallgent (lesser galangal)
- muscat (nutmeg apple)
- pfeffer (pepper)
- ganntzen saffran (saffron)
- Sanickell (sanicula europaea)
- Rauten (southernwood)
- zuckhers (unrefined cane sugar)
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Main ingredient: spicesPreparation: sauceType: sweetAin Speties zumachen zu denn vischen Nim zimetroern vier loth Inngber i 1/2 loth pfeffer ein 1/2 loth paradeiß Koerrnner Pfeffer [93v] ein loth Gallgent Negel Tortmarj muscat Ieder eins eines guelden schweer ganntzen saffran vnd Rauten Sanickell Iedes zweyer guelden schweer weich denn saffran vnd Sanickel ein ein stund oder zwo in ein guetten brannttn Wein schneid die zimetroern Inngwer Gallgent Mußckat Clein die Annder ding laß vngeschnitten thues dann alles vnndereinannder in ein Moerser vnd Nimb Acht loth zuckhers darzu geueß darnach denn Saffran vnd Sanickel mit sambt dem Wein daran stoß das gar Clein werdt faehe es nicht biß der Saffran vnd Sanickel gar wol mit Allen dingen vermischt wierdt darnach faehe es will es Aber nit durchgehen laß es verdeckht stehn Im Sib oder Ann der Sonnen oder in der stuben biß es Roesch wierdt dan so stoß faee es gar misch Alles wol Ab durch einannder du magst ein wenig zucker darzu nehmen oder gar Khein wie mann will