Ingredients:
- Piessen (chard)
- Ayer (chicken egg)
- taig (dough)
- Plettlein (dough sheet)
- Wein Perl (grape)
- schmaltz (lard)
- Stueps (spice)
- fuell (stuffing)
Tools:
- schuessell (bowl)
- duechel (cheesecloth)
- pfann (pan)
- vmbraedels (pastry wheel)
Categories:
Main ingredient: vegetablesPreparation: dumplingsType: -Tortten von Piessen Nimb Piesen die hackh gar Clein vnd Nimbs in ein schoens leines duechel vnd trueckh das grueen Pratt auß vnnd Nimb die Piesen in ein schuessell brenne ein schmaltz darein schlag Ayer daran Stueps thue Wein Perl darein ab du willtt die fuell muß nit zu duen sein mach dann mit Ayern ein taig wie zum Affenmundt mach Cleine duenne Plettlein thue die fuell darauf streichs Allß weith allß das plaetl vmbraedels vmb vnd vmb vnd bach es fein lanngsamb in einem Heissen schmalltz Rueer die pfann die weil es bechtt so gehets Auf gibs warm oder Kalt