Ingredients:
- Suppen (brine)
- Schweinen fleisch (pork)
- gesaltzen (table salt)
- Prunn Wasser (well water)
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Main ingredient: meatPreparation: preserveType: household tipSchweinen fleisch frisch vndt Neue zubehallttenn So man Seue schlechtt soll man den bachen so er Nun beschnitten ist in ein Khueels orth Auf ein tisch auf schnee leegen vnd sae schweer drauff ein Spann hoch laß in Also ligen biß er herdt [59v] vnd khuehrnig wierdt ett wann vber nachtt darnach du dauon geschnitten hast vnnd deß dickhsten zu schon viereckheten schretlin anderhalben span lang geschnitten vnd in ein lehren Kuebel alß offt ein leg gleich zamen gelegt vnd wol gesaltzen dem nach geschwerdt mit einem schoenen Pretlein mit Stein ligen lassen Biß in die erste Wochen darnach ein Prunn Wasser in einer molten saltz darein vnndt mit einem Neueen schoen Beesen durcheinander geschlagen biß ganntz zehe wierdt die Suppen dran gossen das zween finger drueber gehett darnach wider allweg abgeschweerdt Alls offt man mit einem messer ein zenntterling herauß Nimbtt das vberlidt soll ein hand hab haben wierd sonst milbig