Ingredients:
- Sallmling (char)
- Barmb (common barbel)
- Visch (fish)
- Asch (grayling)
- kreuetl (herb)
- huechen (huchen)
- hecht (northern pike)
- zwifell (onion)
- Pettersill krauth (parsley)
- eßig (vinegar)
Tools:
- schueßl (bowl)
- lausurten hafen (glazed ceramic)
- blat (plate)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: preserveType: -Visch Im Kaschandt Die ist man kalt so du visch hast alß huechen Barmb Asch hecht Sallmling oder waß fur ein visch ist So Nim die gesotenen visch legs vf ein schueßl oder zinen blat so die kalt worden so geuß ein eßig auf die stueckh vberal vmbher vnnd schneid ein zwifell gar Chlain besaee die stueckh damit auch Nim Pettersill krauth vnnd ander guet kreuetl thu es auch vf die fisch so werdens huebsch hert Seind fast gut zu essenn wann zu zeiten visch vberbleiben denn mag man Also thun oder so visch vorhannden wehren die man nicht behalten moecht die seueth man schon ab vnnd legts in ein lausurten hafen Alß offt ein Legg fisch Alß oft darnach ein Leg gestraeet außgeschniten zwifel vnnd Clein geschniten gruenß kraut kanstu es haben vnnd geueß denn eßig darauf solliche [44r] Visch laßenn sich acht oder zehen tag behalltenn werden huebsch hert vnnd lustig zu eßenn magst Imer zu daruon nemen die vbrigen Im kaschnat behalten