Ingredients:
- kalbs pluet (calf blood)
- lungell (calf lung)
- hoenig leczelten (gingerbread for sauce)
- smalcz (lard)
- gewuercz (spice)
- salcz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
- feuer (ember)
Similar recipes:
Same title: bs1.191#sub7, pa1.35, wo3b.42Shared ingredients: pa1.35, wo3b.42Same ingredients in following recipe: 4Same tools in following recipe: 0Categories:
Main ingredient: offalPreparation: pureeType: -von gemuees von kalbs pluet Wiltu dann das bedencken so will ich dir ein anders schencken von einem kalbs choch tu ein guet muees vnd muest den swais nemen vnd den thun in ein wein [29v] vnd misch das vnd secz es zu dem feuer vnd lasz auf sieden vnd hastu dann nicht zucker daran so nym guet hoenig leczelten an die stat in smalcz tu darein so wirt das mues fein So hach denn denn die lungell darein die sol gesoten sein an die stat so hastu das mues gar des salcz soltu nicht vergessen gut gewuercz soltu auch han das schutt daran