Ingredients:
- ay (chicken egg)
- grat (fish bone)
- hecht (northern pike)
- gepraet (northern pike filet)
- hauebt (northern pike head)
- haut (northern pike skin)
- czagel (northern pike tail)
- gel (saffron)
- gewuercz (spice)
- prue (stock)
- essig (vinegar)
- prwe (vinegar wine broth)
- wein (wine)
- tottern (yolk)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
- rost (grate)
- messer (knife)
- panck (workbench)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: show dishWie man hecht fullen sol [59v] Wiltu ein hecht hubslich fullen so zeuch Im die haut ab vncz auf den czagel vnd zereisz in nicht vnd verslach die hawet in einem nassen tuch auf dem czagel da mit löst du das gepraet von dem grat mit einem messer vnd leg es fuer dich auf ein panck vnd hack es klein vnd nym dorczu ein rochs ay vnd gut gewuercz vnd mach es gel vnd full hin wider an den grat als er vor gewesen ist da mit zeuch den palck gruen wider dorueber vncz an das hauebt da mit leg In in ein prwe die wol gewurczt sey mit wein vnd essig vnd lasz es sieden vncz an sein genueg
*Pike, cooked and roasted whole* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] Wiltu In verkeren so verker in also Item nym den hecht vnd tu Im mit dem palg als ich dich vor gelernt han wart das der palck verpunden sey in einem nassen tuch vnd leg den fisch in ein prue vnd lasz in sieden vnd huet dez zagels das In die hicz nit verprenn nym In heraues vnd prich sein nicht vnd leg in auf ein rost vnd prenn in nicht Beslach in mit tottern die wol gewurczt sein vber al das haubt lasz sten damit zeuch Im den palck wider darueber also gruen vncz an das haubt