Ingredients:
- Capponnen prue (capon stock)
- hennen (chicken stock)
- schmelzle (clarified butter)
- Imber (ginger)
- flaysch vayste (lard)
- flaysch (meat stock)
- vaiste von Castraun (mutton fat)
- zwiffel (onion)
- petter zimel (parsley)
- pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
- ochsen nieren (suet)
- Kuttelfleckh (tripe)
Tools:
- hafen (pot)
Categories:
Main ingredient: offalPreparation: boiledType: foreignKuttelfleckh Auff die oesterreichische Manier zu kochen Soll man nemen ain vaiste von Castraun oder wo man die nit gehaben mag von ochsen nieren ainer welschen nuss gross vnnd souil petter zimel yetweders klain gehagkht vnnd vnnder ain ander zu ainer kugel gemischt so dan die fleckh zuuor woll gesotten sein soll man die auslegen vnnd klain oder gros schneyden also dan sauber waschen vnnd wider in ain hafen thuen vnnd die kugel vngefarlich in die mittn Darunder legen doch also gannz da am syeden [292r] zerlast sy sich selbs volgendts ein guete flaysch hennen oder Capponnen prue daran giessen vnnd die also allain mit pfeffer Imber vnnd saffran souil von netten abgewurzen vnnd also auff syeden lassen aber der pfeffer soll alweg den Iber vber treffen wollte man dan ain wenig zwiffel klain gehackht in Ainem schmelzle oder ainer flaysch vayste die noch poesser wer daran schwayssen daz mag man thuen oder vnnder lassen