Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: savouryWie geprest visch machen sol Nim visch vnd sewed die Rain vnd loes den graet [203v] da von schlein waeren aller pest dar zuo tuo die schuppen vnd slach den visch zuo fier stucken vnd verseued jn nit so nimm man die hawt ganz haen ain plater sol man auch dar jn sieden wil er die priss gancz haen wann ez dann gesotten ist so leg man in auff ain Richt wildu sy prechen mit den henndt gan dez haestu guot wal wildu ez dann hacken so mach ez nicht ze klain so beleipt die press rain du muost guot gewuercz dar zuo haen kainen saffran ??? dar an wildu gemuesz da von haen tuo dar ein geriben letzelten weinber mantel die weinber soltu schon machen das ez dem hewren wol ge fall wann der visch berait sey so wind jn jn ain weiss tuoch wildu die press gancz haen so sol er hawt von slein strichen ist das du die press nicht enhaest so leg jn auff ain tisch vnd leg dar auff als swaer als das tuoch mug er tragen vnd nim dir guoten muot wann du das chochlst so wirt es vast guot fast guot etc.