Ingredients:
- Epffell (apple)
- Ayren (chicken egg)
- Rorlen (cinnamon)
- bodelin (dough sheet)
- mel (flour)
- weinberlen (grape)
- schmaltz (lard)
- gewurtz (spice)
- zucker (unrefined cane sugar)
- gelben vom Ay (yolk)
Tools:
- dortten pfannen (dutch oven)
- redlin (pastry wheel)
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: pieType: sweetEin Epfeldortten mit schnitzen zumachen Nimb gutt Epffell schneid aus ainem 8 stuck darnach sy groß sind vnd ker sie In ainem mel vmb vnd bach sie aber nit so wol als sonnst Epffel schnitz darnach mach ein bodelin mit Ayren vnd mit einem hohen renftlin vnd leg die Epffel schnitz darauf zunechst aneinander bis das bodelin vol wirtt darnach see weinberlen Rorlen zucker darauf darnach magst du wider ain glet Epffel darauf legen vnd wider weinberlen vnd Rorlen darauf legen vnd mach ein bodelin daruber [276r] vnd zerschneids wie du wilt mit ainem redlin darnach thus In ain dortten pfannen vnd lass bachen vnd bestreichs mit dem gelben vom Ay vnd richt es an
*Pie with raw apples* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] Du magst die Epffel roh nemen vnd auf den boden legen In aller mass wie oben gemelt ist mit gewurtz vnd allem dann leg ein frisch schmaltz brecklen weiss darauf vnnd lass bachen