Ingredients:
- oeppffel (apple)
- huenner (chicken)
- eiern (chicken egg)
- korn bluomenn (cornflower)
- teig (dough)
- pletter (dough sheet)
- krannent (fieldfare)
- mel (flour)
- wilt praett (game meat)
- kruetern (herb)
- fleisch (meat)
- peterlin (parsley)
- gefuegel (poultry)
- gel (saffron)
- geheck (sausage meat)
- gewurtzt (spice)
- gesalcenn (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
Tools:
- pfannen (pan)
- wegel holtz (rolling pin)
- an richt (sideboard)
Categories:
Main ingredient: doughPreparation: pastryType: -§ iiij Item wiltu machenn ein hofflichs essenn von eiern nim eier vnd mel vnd mach ein linden teig denn faerbe als ich hernach wuerd lerenn von korn bluomenn vnd von kruetern Mach eins blaw daz ander gruen eins rot das fierde gel zertribe denn teig mit einem wegel holtz vnd faerb in dann an einer siten ussenn vnd ynnen mach pletter darusß als krapfen vnnd hack wilt praett es si gesottenn oder gbratten des gelichenn krannent oder ander gefuegel gesotten oder gebrattenn des glichenn huenner oder welcher lei geheck das ist knetten mit einem rowem ey ab gewurtzt gesalcenn vnd gilbt vnd leg es also vff die pletter die schueblett geschniten sin vnd bereite das geheck als du die bletter vnd deck ein ander blatt darueber das salbe vmb vnd vmb zuo als fladen vnd bache si in einer pfannen wiltu denn gern so magstu fin krappffen darus machen Wenn die ge bachenn sind so stroew zucker daruff an der an richt setzt man si fuer vnd also in solichenn plaetern mag man krappffenn machen vnd eier bachenn yn zweierlei oder dreierlei wiß
*Egg and spiece stuffing* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] mach geruert eier mit wuertzenn [11r] Vnnd saltz si ab mit ein wenig saffrann darin verbirg die in die bleter als forgefaerbt oder vngefaerbt vnd bach sie
*Egg and parsley stuffing* (Subrecipe Nr. 2) [cooking recipe] zuom andrem mal suede herte eier hack si tuo peterlin darin veknit knite si mit einem rowen eie daz vergilbet sie lege sy in als vor vnd bach si
*Meat stuffing* (Subrecipe Nr. 3) [cooking recipe] zuom dritenn mal du magst allerlei fleisch darin tuo gruen oder duer vor woll gehacket vnd mit einem rowenn ei verknit es on gel mit wuertzen vnd saltz nit zuo vil vnd truckenn in geleit schonn ver macht vnd gebachen
vnd welt ir gern so magstu gruen oeppffel in dise drue gebachens hachen vnd wol vnder ein andern temperiern vnd also zertige kuechlin vnd krapfe bachenn