Ingredients:
- mandel (almond)
- sultz brue (aspic broth)
- bersig (berch)
- brue (broth)
- huenren (chicken)
- flisch (meat)
- schwins orn (pig's ear)
- fues (pig's trotters)
- fleisch (pork)
- brue (pork broth)
- foglen (poultry)
- safran (saffron)
- gewuertz (spice)
- saltz (table salt)
Tools:
- napff (bowl)
- pfeffer tuoch (cheesecloth)
- muersing (mortar)
- pfanen (pan)
- haffenn (pot)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: aspicType: -§ x Item zuo einer sultzenn ein brue zuo machenn Nim iung schwins orn vnd die fues iij oder iiij klein bersig das sued rein in einem nuewen haffenn on saltz so das nun woll vnd recht ist seig die Ab [7r] In einenn subrenn haffenn die behalte Nim den die alten bein schell daz schloesser fleisch ab nim dar nach das selbing fleisch vnd die bersig stos in einem muersing vnd nim dar zuo kein brott vnd och mit siner eignen brue drueck vnd trib es durch ein pfeffer tuoch in einen napff Das rin vnd sufer sig las es fallen vnd seig die brue sittich alß ab vn las das trueb an dem bodenn vnd wen du ueber nechtigest hast von huenren vnd foglen gebratenn oder gesoten das leg in ein schuesslen nim dan die sultz brue tuo sie in ein pfanen laß erwallen mach si ab mitt gewuertz safran vnd saltz gues si also heis ueber das flisch las gestan am luft im sumer setz es in einen keller las es gesten so hastu ein fine lutre sultzen als das gold daz macht der saffrann daz luter absigen so du es solt fuer tragen erbren lueten So bestecke die schuessel mit wissem mandel das stat wol