Ingredients:
- ayer (chicken egg)
- weysß (egg white)
- mell (flour)
- saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
- semel mel (wheat flour)
Tools:
- schussel (bowl)
- tuech (cheesecloth)
- pecher (cup)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: pureeType: sweetItem xxxij ayer sewd daz sy hert werden daz weysß nym da von daz hacke rayn vnd stoes chlain vnd schlach semel mel durch ein tuech vnd zucker vnd eyn wenig mell vnd saffran vnd czw iglichem muß mueest dw haben ein pecher der sol ein loechel haben vnd daz weyß schlach In eyn pecher vnd dy schel wesunder In eyn Nu mustw haben zw iglichen pecher ain ding do man es mit durch treyb daz solt dw trucken daz dy warmlein alzo lang werden vnd also prayt als dy schussel [294r] vnd zewch ain von dir vnd der ander zw dir vnd da mit hoer auf Nu nym ayn pecher vnd zeuch schrancken nach der lenge hin uber vnd nym dan daz gelb vnd schrenck hin uber vnd her wider uber Nym aber des weyssen vnd nach den weissen daz gelb dy weyll dw icht hast