Ingredients:
- mandel (almond)
- prauwn varb (brown food coloring)
- visch (fish)
- Ingebir (ginger)
- leczelten (gingerbread for sauce)
- weinper (grape)
- nuß (nut)
- zucker (unrefined cane sugar)
- weis Ingewer (white ginger)
- wein (wine)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
- prezz (press)
- tisch (table)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: sauceType: -Salssen Ein guet salssen mueß haben wir [281v] dar zw Prawn Gruen oder weis wyedw wild dy weiß get von mandel der de weis dy gruen nym ander stat zucker muestw dar zu haben so du dan den mandel hast so nym nuß andy stat mit wein las es durch schlahen ain weis Ingewer nym auch dar zw prauwn varb must du haben weinper dy reib chlain so wirt dy farb rayn vnd dy schlach mit gutem wein durch Wildw dy salsen gut haben so thu zucker dar an so magstu eyn gute salssen han Muestw dar haben daz get von leczelten dar mandel weinper Ingebir dy weinper soltu schon dar an thun vnd daz schol man schon machen
*Fish aspic, how to coagulate* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] [282r] ob daz den lewtten wol gefall wan er wil visch machen so nem eyn rain tuch da sol er es pinden wil er dy prezz gancz haben so sol es daz hawbt von den schleim schon streichen da von wirt sy gar wol stan ist daz dw der prezz nicht hast so soltu sy legen auf einen tisch vnd leg dar auf als tuech mag tragen des nym dir guten muet wer sy macht si wirt gut des hadir mein mue????